miercuri, 25 august 2010

WHY


Why do I have to live this life ... a simple question ... and a simple answer ... for a living ... Why should I go to a job where my work is not appreciated ... Why I help others when they not even appreciate it ... why go back home when even there not find peace .... Why dream when the morning seems the beginning of a new nightmare ... then again ... why deserve life lived ...Maybe somewhere there is something or someone who needs me ... or maybe that's just motivation for life ... to struggle to rise above others ... regardless of consequences and what to leave behind ... and love is only a reason, a dream to make us move forward ... If everything is in vain then I still wonder why it hurts so much ... why ... I have a soul ... why I can not change .

13 comentarii:

  1. just because.that's why! we cannot die, so we have to live, we cannot change the others, not really. we cannot forget, so we have to remember. we cannot hate, so we...love. accept, move on and try to find something/someone better. we cannot live, so we cannot die. it's something in between, and sometimes...there can be some true moments, some special moments, some peaceful moments, some....loving moments. all those make it worth it. so...it's not the "why?", it's the "why not?"

    RăspundețiȘtergere
  2. maybe ... and then I wonder how long ... We can hope ... How long we can give without receiving ... you're right ... damn ... I know ... but I'm tired ... to make others happy ... detrimental to my happiness ... and height ... My happiness usually depends on happiness of those around me....

    RăspundețiȘtergere
  3. Pt ca uneori asa trebuie sa fie pt ca fericirea nu este ce credem noi ca ar trebui sa fie si nu porneste din exterior ci din interiorul nostru. Ceilalti sunt oglindirea noastra,ceilalti sunt alti 'eu', ce nu ne place la alti nu ne place de fapt la noi, ce nu iubim la alti nu iubim de fapt la noi. Daca nu primesti fericire inapoi acum este pt ca 'odata' ai facut la fel si poate primesti reversul medaliei iarta-ma daca suna dur sau poate ca ai nevoie de aceasta experienta pt a trezi ceva in tine pt a te face constient de ceva anume important pt evolutia ta personala.
    Si da am revenit (: si sper sa nu te superi daca am sa mai fac comentarii din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
  4. revenirea "aici" si plata pacatelor din alta viata....karma...atunci te intreb altceva...ce inseamna ..."copii platesc pacatele parintilor"...dupa cite imi dau seama sint unu si acelasi lucru....definitii ...idei...teorii...sint atit de simplu de gasit si atasat la viata....nu cred ca sint aici sa platesc pacatele unei vieti anterioare....atita timp cit omul(trupul) nu implineste menirea sa ce o poarta in suflet,la moarte totul dispare in pamint nimic din "informatiile" vietii lui nu supravietuieste.Doar implinirea menirii ne poate duce mai departe...iar testul numit viata se dovedeste a fi ingrozitor de greu atita timp cit...colegii de examen...
    mai degraba as crede partea a doua....nu mai stiu ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Gandeste-te mai adanc nu doar la suprafata, sti citatul 'we are One' nu suntem niste entitati independente de fapt sunt o Constiinta ce experimenteaza viata materiala. Suntem legati intre noi, suntem ca un joc de domino orice am face actiunile celorlati mai apropiati sau departati ne afecteaza. Stiu e greu de sesizat si poate de inteles, dar gandeste-te aceste teorii 'copiate' cum le zici tu ne-ar putea ajuta extrem la evolutia noastra daca asta urmarim in viata. Eu de ex citesc f mult despre spiritualitate si incerc sa imi insusesc anumite principi intradevar descoperite de alti dar ele devin parte din mine atunci cand le inteleg si gasesc puterea de ale aplica in viata mea, atunci crede-ma nu mai conteaza ca le-a descoprit altcineva pt ca si eu la randul meu le-am descoperit in mine.
    La moarte nu se sterg informatiile asa cu buretele gandeste-te de ex la cazul lui Hitler ce a facut el crezi ca a fost sters la moarte? Crezi ca nu a fost afectat in vietile care le a primit apoi? Eu cred ca intelegi gresit karma posibil nici eu sa nu inteleg dar 'sap' in continoare pt ca ma intereseaza f mult.
    Sunt om si gresesc si eu f mult uneori chiar dar am sa incerc sa fac ceva mai bun cu mine si cu sufletul meu, nu-i usor dar asta este viata.

    RăspundețiȘtergere
  6. cauta adevarul din propiul suflet si nu cel din altii....descopera spiritualitatea in sufletul tau...nu in altii....stiu ca sintem asemanatori si teoriile altora sint apropiate dar niciodata nu vor apropia de "comoara ta"

    RăspundețiȘtergere
  7. raza de soare am si eu o intrebare si inteleg ,ce rost are exemplu tau ? caci eu nu ii inteleg logica deloc ,pentru ca daca ai citit atat de multe si daca ai urmarit cu atentie blogul si stiu ca ai facut asta si intrecut si ti-am apreciat comentariile ,acum nu ii gasesc rostul ,ce e karma e un lucru greu de spus pentru ca fiecare persoana o intelege in felul sau ,ce a facut hitler e istorie un exemplu negativ pe care sa nu il facem ,e adevarat platim nebunia si pacatele parintilor uneori mai mult alteori mai putin depinde de greselile lor si de vointa ta de a nu le repetate sau de a nu le face ,dar mai intai trebuie sa le constientizezi ca sa nu le repeti.Sa stii ca oricat cred in viata de dupa si ca noi suntem niste spirite ce se intorc dupa ce le moare trupul de lut ,cred cu tarie ca adesea toate informatiile sunt sterse pantru ca ti se da sansa sa o iei de la inceput de la zero ca sa ai sansa sa nu repeti greselile ce le ai facut ,si nu cred sub nici o forma ca platesti in viata de zi cu zi greselile din viata anterioara ,avem o menire si fiecare persona trebuie sa o implineasca si sa o duca la bun sfarsit.oricat de mult ai citit menirea ta nu o gasesti in carti de spiritualitate si duhovnicesti ,in carti poti gasi un exemplu sau cel mult un sfat ,dar se rezuma la atat ,pentru ca ele sa devina mai mult trebuie sa treci prin ele si sa le simti mai intai ca apoi sa faci coleratie cu ce ai citit si daca nu te mustra constiinta la ceea ce ai facut inseamna ca e bun ,daca te mustra inseamna ca ai gresit ,corecteaza ca sa nu mai repeti greseala .

    RăspundețiȘtergere
  8. gainusa nu intelegi exemplu pt ca tu nu crezi ca greselile din vietile anterioare le platim in viata asta si respectiv greselile neindreptate din viata de acum vor fi platite in vietile urmatoare. Viata nu este doar viata de Acum viata este/sunt toate vietile traite, materializate. E ca un film serial in care fiecare episod este o viata traita si binenteles totul se leaga ce s-a gresit mai demult trebuie indreptat mai devreme sau mai tarziu pt a pastra Echilbrul. Da avem o noua sansa cu fiecare noua viata primita chiar si cu fiecare noua zi in care deschidem ochii dar asta nu inseamna ca ce am gresit ieri se va sterge chiar ai vrea sa fie asa sa fim niste lasi sa fugim din fata greselilor noastre?
    Adevarul este Unul singur si el se afla si in carti si in mine, si in tine si in noi toti si trebuie cautat oriunde si oricand, eu asa cred

    RăspundețiȘtergere
  9. ce intelgi prin echilibru sa traiesti in trecut si sa te gandesti tot timpul ca ai gresit ei si ca nu poti face nimic ca sa mai indrepti greseala de ieri ?sa stai tot timpul cu regretul si cu frica in san ca greseti si ca nu trebuie sa facem urmatorul pas.daca nu inteleg exemplu explicam si fa sa intelg. dam voie sa te intreb ceva iti doresti copii?normal si daca e sa ne luam dupa carma copii pe care o sa ii ai sau ii ai sunt un suflet reincarnat ,nu? da-mi voie sa iti spun ca in momentul de fata sunt demiurg si sa iti spun ca copilul tau e sufletul reincarnat al lui hitler si inainate de asta a fost si jeak spintecatori ,si copilul tau vine maine dimineata si iti spune asta ,cum reactionez ? ce ramasite din viata anterioara duci in spate , tia lasat cineva vreo mostenire ,sau ai ramas cu datorii din viata anterioara ,crezi ca daca nu iti accepti conditia si te consider aleasa si esti printre nori fara sa cobori printre muritorii de rand ,te ajuta cu ceva in comunicare cu ceilanti ,crezi ca echilibru tau consta in greselile si faptele bune din viata cealanta ,?
    eu zic ca nu ?crezi ca daca in viata asta dai un leu de pomana ,in viata cealanta ti se da inmiit inapoi ?oare e chiar asa ?nu cred .in ce consta echilibrul tau ? ce intelegi prin echilibru?
    un echilibru se creiaza atunci cand ai liniste in familie ,cand ai parte de iubirea pe care tu o oferi in acealas timp ,cand ai un loc de munca stabil care sa iti acorde stabilitatea zilei de maine ,cand ai pe cine sa te bazezi atunci cand iti este greu ,un echilibru se creiaza atunci cand creiezi o balanta intre sufelt si material,si aceasta balanta trebuie facuta acum in ziua de azi nu intre vetile anterioare si cele viitoare .trebuie sa incerci sa te impaci cu tine ,si sa nu cauti vinovati in ceilanti ,pentru fiecare greseala pe care o faci esti reponsabil,si din ea poti invata doar ce sa nu faci ,a gresi e omeneste,dar se te complaci in greseala e o prostie caci tinzi sa regreti si sa iti pui intrebarea ce ar fi fost daca ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu vorbesc despre altfel de echilibru este vorba de Echilibru universal daca creeam dizarmonie prin fapte negative atunci cumva aceea dizarmonie trebuie refacuta iar calea platii, rascumparari poate fi diversa : o boala, un accident, nefericire in cuplu etc. Odata consumata 'plata' echilbru karmic este refacut dar depinde de noi in continuare ce fel de viata alegem sa traim daca ne schimbam in rau, ne inchidem in noi, nu mai vrem sa iubim ajungem sa uram lumea, sa facem rau sau sa ne razbunam atunci viata va merge din nou pe o karma negativa pana cand vom realiza o impacare cu noi si cu lumea din jur, pana cand vom invata sa ne iubim pe noi si pe cei din jurul nostru. Majoritatea problemelor au radacina in faptul ca nu stim sau nu putem sa ne iubim propria persoana si pe cei din jurul nostru.
    Daca as avea un copil asa cum zici tu i-as oferi iubire neconditionat si as incerca sa fac un om bun si sensibil iar daca nu ar fi asa si ar fi un om rau( desi ma indoiesc) atunci inseamna ca a venit in viata mea sa ma faca constienta de ceva anume si ca undeva probabil am gresit. Un ban dat pomana azi poate maine inseamna o mana de ajutor atunci cand esti in necaz sau altceva...
    In nici un caz nu ma consider aleasa, suntem toti la fel in fata lui Dzeu nu? Rangurile le-am inventat noi din pura ignoranta.

    RăspundețiȘtergere
  11. va contraziceti degeaba...adevarul e ca copiem imaginile altora fara macar sa cautam propia imagine...vrem sa fim mai sus ...prin inteligenta,prin situatie materiala....pentru Dumnezeu.....la ce bun un sa fii in virf atita timp cit baza e putreda.....faptele noastre de azi sint pedeapsa de maine...dar nu pentru noi ci pentru cei ce vor urma....nu copii nostri ci stra-stranepotii....asa cun noi platim acum pacatul celor ce in istorie au creeat incet acest mod de viata....iar ca ceea ce spui tu raza de soare sa se intimple nu e deajuns doar sa gindesti pozitiv....la ora actuala omenirea va trebui sa suporte un cataclism care sa ne arate defapt adevarata natura si sa reaminteasca ca defapt sintem la fel de trecatori ca soarele pe cer si mostenirea materiala ce o lasam in urma e doar praf in bataia vintului...
    Nu traim sa platim pacatele noastre sau ale altora...traim sa rupem sirul lor...

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiecare om vede lumea diferit de fapt fiecare vede din alt unghi si respect asta...eu nu caut sa fiu in nici un varf nici sa copiez vreo imagine stiu ca sunt destul de ciudata si ma regasesc in prea putini oameni... Vor fi mai multe cataclisme apoi lumea care va ramane va fi total diferita de lumea de azi poate lumea la care visezi tu, eu si alti...A gandi pozitiv nu e totul dar e inceputul tine minte si stiu e greu pt ca si mie mi-e greu dar nu e imposibil daca vei schimba ceva la tine pozitiv vei vedea si lumea va fi mai frumoasa si stiu asta nu iti va aduce paradisul dar macar ar fi cu 10% mai bine. In rest eu cred ca trebuie sa ai rabdare inca mai ai toata viata in fata sa intalnesti persoana la care visezi

    RăspundețiȘtergere
  13. nu m-am referit la tine draga mea...doar la oameni in general...moral sint la pamint dar asta nu ma face sa vad lumea din jur altfel decit este...ca mine ... ca tine... sint multi dar totusi prea putini...oricare ar fiii motivul supararii sau ranii din mine niciodata nu m-am razbunat pe nimeni...spun ca nu sint multumit de viata...da...mi-o doresc altfel...si sper ca in viitorul apropiat sa apara o schimbare pentru ca altfel..e..

    RăspundețiȘtergere