sâmbătă, 1 mai 2010

Am invatat...


.....ca cele mai bune invataturi ale vietii le gasesti la picioarele unui om batran.
.....ca atunci cind iubesti incepi sa...simti.
.....ca doar persoana care imi va spune ca am facut-o fericita,ma poate face fericit.
.....ca atunci cind un copil iti adoarme in brate simti o liniste,o pace ce habar nu ai avut ca exista.
.....ca de multe ori e mai important sa ai mila decit sa fi drept(corect).
.....ca nu trebuie sa refuzi darul unui copil....chiar daca e si o mana de pamint.
....ca uneori te poti ruga pentru cineva pe care defapt nu-l poti ajuta in alt mod.
....ca oricat de serioasa e situatia sau viata intodeauna va trebui sa fii vesel..pentru un prieten...sau poate pentru tine insati.
....ca citeodata oameni din jur nu vor decit un umar pe care sa plinga si un suflet ce sa-i asculte,sa-i inteleaga.
....ca viata se aseamana cu hirtia de la toaleta...atunci cind se apropie de sfirsit se roteste mai repede.
....ca ar trebui sa multumim lui D -zeu ca nu ne implineste toate dorintele.
....ca nu banii te fac sa fii om.
....ca lucrurile marunte din viata conteaza...
....ca sub orice masca exista un suflet ce doreste defapt sa iubeasca si sa fie iubit.
....ca defapt iubirea vindeca nu trecerea timpului.
....ca nimeni nu e perfect decit atunci cind te indragostesti.
....ca oportunitatile vietii nu se pierd niciodata,se va gasi altcineva sa se foloseasca de ele.
....ca atunci cind deschizi gura ..calculeaza-ti vorbele pentru ca maine s-ar putea sa-ti fie rusine de ele.
....ca sa zimbesti putin nu te costa nimic si te face citeodata sa arati si mai bine.
....ca toti vrem sa traim in virful muntelui...insa placerea vietii e urcarea lui.

6 comentarii:

  1. atat de frumos. ai dreptate. ai mare dreptate.:)!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am invatat ca... mai sunt multe de invatat si ca viata e mai mult decat niste ani, ca viata nu se opreste la moarte si conteaza ce devenim deasemenea si calea pe care o alegem in devenirea NOASTRA.
    Si ca avem nevoie si de experientele negative chiar si durere pt ca astfel invatam lucruri pe care nu le am putea invata fara acele experiente.
    Concluzia mea este ca intotdeauna va fi ceva ce trebuie invatat...

    RăspundețiȘtergere
  3. viata...sau existenta aici e o scoala continua si putini, mult prea putin o trec iar majoritatea....repeta "anul".
    invatam in continuu pentru ca nu putem intelege valoarea a ceea ce ne inconjoara,pentru ca nu deosebim raul de bine si nici valorile fiecaruia....ne lasam dusi de valul simturilor "materiale" in loc sa cautam sa le intelegem valoarea si rostul lor....invatam o viata ca apoi la moarte sa dispara totul....si apoi de la capat....pentru ca nu vrem ca viata ce o traim sa aiba valoare...valoare care sa nu fie doar pentru cei ce raman aici cit si pentru propiul suflet....
    e...simplu sa spun toate astea...as vrea sa fiu asa cum stiu ca trebuie...lumii materiale am sa-i las poate ceva, dar sufletul ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Sti cum e in orice rau este un bine, nu degeaba ne aflam aici pe Pamant nu degeaba suntem incarnati in ceea ce suntem si langa cine suntem pt ca... avem ceva de invatat, oricat de dur suna si oricat de greu este de acceptat primim acum ce am dat noi in alta viata...asta este karma este legea universala pe care putini o inteleg pt ca o transpun doar la viata actuala... dar sufletul unui om traieste multe vieti si karma este pt toate vietile nu pt viata actuala.
    Viata materiala pe de o parte este o mare iluzie pt ca nu este o realitate completa, este o dimensiune joasa in care am cazut pt ca am facut mari greseli si trebuie sa invatam si sa ne platim 'facturile'.
    Cred ca orice om trebuie sa fie tare si sa se lase condus de iubire catre oricine si orice, stiu suna frumos si atat de greu de indeplinit dar iubirea neconditionata este singura cale valida catre Adevar, catre noi, catre pace, catre Rai poate chiar Raiul pe Pamant!

    RăspundețiȘtergere
  5. totusi....undeva in acea karma cum o numesti intra si eroare umana pentru ca avem liberul arbitru.... ceea ce platim in viata asta e faptul ca nu am inteles si facut ce trebuia in viata anterioara..nu cred ca platim facturile....asta fiind o idee creeata din "intuneric" pentru ca reprezinta rzbunare....iubirea neconditionata e un adevar dar nicidecum un mod de sacrificiu....

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu este nici o eroare liber, arbitru avem in momentul in care luam o decizie, atunci cand actionam activ sau pasiv dar in momentul cand consecintele se intorc asupra noastra nu mai e vb de liber arbitru ci de o actiune naturala si fireasca numita CONSECINTA. La fel ca un val care porneste in larg dar se intoarce intotdeauna inapoi...la fel actiunile noastre (negative ) din viata asta sa zicem daca nu reusim sa le indreptam acum atunci in viata vitoare le vom plati cumva intr-un anumit mod de ex ne imbolnavim de o boala mai grava, sau traim o viata nedreapta sau suntem persecutati etc... toate se intampla pt ca trebuie sa ne 'ardem' karma. Si toate sunt consecinta faptelor noastre care au creat dizarmonie celorlati si poate chiar noua, dizarmonie care trebuie reparata tot de noi.
    Precum ti-am zis nu e vorba de nici o razbunare omul in general nefiind atat de capabil sa faca fapte bune pe masura faptelor rele ajunge sa plateasca mai dramatic actiunea faptelor sale prin boala , prin suferinta etc . Si ca o curiozitate trebuie sa stii ca fiecare om in vietile lui a ajuns sa fie omorat si sa omoare, deci si eu si tu si oricine la un moment dat am facut niste fapte groaznice si poate ne trezim acum si ne intrebam de ce mi se intampla lucrurile astea rele pt ca eu nu am facut nimic rau? Pai pt ca am facut rau in vietile noastre anterioare, cine stie de ce am fost in stare sa facem?!
    Iti mai dau un ex ipotetic partenerul meu de viata ma inseala inseamna cu siguranta si eu am facut asta in alta viata si acum trebuie sa experimentez si aceasta situatie si in acelasi timp sa imi platesc actiunile anterioare.
    Iubirea neconditionata este un sacrificiu in sine iti sacrifici orgoliu, te sacrifici fara nici o retinere, te dedici, te implici etc.tocmai pt ca nu mai e nici un SACRIFICIU este IUBIRE intelegi? Si cum am zis este singura cale sa ne indreptam karma sa o facem pozitiva pt ca sa primim inapoi lucuri frumoase in viata, eu asa cred!
    Scz de msj lung dar subiectul asta nu se poate explica in cateva cuvinte...

    RăspundețiȘtergere