sâmbătă, 3 iulie 2010

sufletul meu sau ... poate doar...eu..

    Am incercat ... sa fiu cea ce simt ca trebuia sa fiu.Am incercat sa creez propia "lume" , lipsita de "intuneric" si ura...de tot ce e negativ.Mi-am dorit fericirea....dar fericirea ca stare nu exista....e doar un cuvint inventat de noi oameni pentru a nu gindi si explica ceva ce ni se pare divin.In cautarea ...acestei trairi ne pierdem cel mai mult timp din viata..am facut si eu acest lucru ,iar rezultatul e mai mult decit dezamagitor....si cred ca nu sint singurul ce simte asta.Nu cred ca exista cineva care sa poata afirma ce e fericit.Ne-am obisnuit sa ne ascundem trairile dupa masti ...masti ce zimbesc fals....dupa cuvinte si trairi false sau exagerate.Daca fericirea exista ca traire atunci nu cred ca asa ar trebui sa o cautam...dar din nou cine sint eu sa spun ce ar trebui lumea sa gindeasca sau sa simta.Sintem liberi nu,liberi sa ne distrugem sau ...sa distrugem pe altii.Precum spune un bun amic ne-am nascut singuri si vom muri singuri...am incetat sa-l contrazic pentru ca in modul actual de viata nu vad alt rezultat.
  Port in suflet o "amintire" ce in timp ma facut sa ratacesc intre doua lumi.Una de vis si realitatea din jurul meu.Nu am putut sa le impac si probabil nu o voi pute face niciodata.Visul va ramane acolo unde este locul lui iar realitatea va incerca sa il acopere ...amintirea din suflet nu mi-o va sterge nimeni si nimic pentru ca este singurul lucru ce ma ajutat sa rezist pina acum,sa trec dincolo de durere si privesc inainte.Doare insa sa stii ca totul e pobabil in van si ca speranta nu e decit un nor mic si firav gata sa se destrame in bataia vintului.In 20 de ani in care cautarea  adevarului nu a facut altceva decit sa ma duca mai adinc in partea intunecata a vietii .Halal viata plina de principii copiate si nicidecum invatate si descoperite...evolutie ar numi-o altii ...D-zeule as vrea sa nu am raspuns la toate,as vrea sa dau timpul inapoi sa..... sa nu ma mai intorc ...atunci cind "am plecat"........

6 comentarii:

  1. Hm, parca reusesti sa citesti cateva file din viata mea.
    Nu esti singurul care isi doreste ca atunci candva sa nu fi plecat sau sa poata intoarce timpul, deschide ochii sa vezi fetele amare a celor ce traiesc in aceasta lume...

    E simplu, fie lasi 'amitirea' unde ii este locul - in trecut- fie o aduci la prezentul continu din nou! Trecutul te poate bantui atata vreme cat ii permiti si poate nevoia de a evada de prezentul ce iti apasa colivia pieptului te indeama sa sa visezi , dar sa nu uiti ca visele pot deveni realitate, e suficient sa crezi in ele ! Esti pregatit sa suporti consecintele? Eu as fi doar ca ma tem ca visul ar deveni realitate si apoi nu as mai avea la ce sa visez...sau poate as visa la ceea ce acum este prezent si atunci va fi o 'amintire'

    RăspundețiȘtergere
  2. trecutul ma bintuie si asa si tocmai faptul ca nu am capacitatea sa las trecut din motive ...oarecum greu de explicat.Realizarea unui vis as suporta-o pentru ca pentru mine acel vis e ...viata...ce urmeaza e doar eliberare....si intodeauna in existenta..aici si "oriunde" vor exista noi teluri de atins....

    RăspundețiȘtergere
  3. In urma cu ceva vreme cineva care tocmai imi calcase intreaga existenta in picioare mi-a trandit usa in nas spunandu-mi ' lucrurile sunt simple, noua ne place sa ne complicam'
    Nimic nu e greu de explicat, totul e simplu! unu plus unu va fi intotdeauna egal cu trei!
    Daca e visul e viata, urmeaza-l fara sa te intrebi si alte teluri mai sunt dupa viata!
    Fi eroul meu, ca tot vorbeam de frica mai devreme! Nu te teme!

    RăspundețiȘtergere
  4. da...complicam de multe ori lucrurile creind intrebari: de ce...cum ...ce fel...Gresim astfel pentru singuri ne creem teama si incertitudine....Mult timp am facut asta mult prea mult timp....dar am primit si raspunsuri...pe care le am la orice ...intodeauna...dar energie si rabdare...nu stiu...mai ales ca unu plus unu poate face si patru si... doamne fereste cine stie cit mai mult...:))Visul meu... e viata pentru ca acel suflet e cel ce ma poate face sa simt ca traiesc.E straniu si nebunesc poate ...sa iubesti ceva ce nici macar nu stii,nu vezi,nu atingi....dar asta e.
    erou.....un prieten mia spus acum ceva timp ca cu tot ceea ce stiu sa fac (munca fizica sau intelectuala)ar trebui sa ma ridic pe o trepta mai sus in societate....nu am raspuns....nu vreau sa fiu mai sus...pentru mine nu e important decit sa fiu eu insami...nimic mai mult,nimic mai putin...nu stiu daca pot fi erou...nu incerca niciodata sa copii imaginea altora...fi tu insati...si daca nu stii si haosul vietii iti incetoseaza imaginea priveste in oglinda sufletului acolo intodeauna nu vei vedea decit realitatea.
    Nu mie teama de moarte ,mie tema de viata si necunoscutul ce mi-l asterne inainte as putea spune...dar singura teama care o mai am acum este ca ...nu voi putea "gusta" niciodata linistea sufletului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ady, dragule nu ti-am recomandat cartea pentru ca as avea impresia ca te temi de ceva :) Ti-am recomandat-o pentru ca acolo explica legatura dintre suflete. Explica simplu terminologia sufletelor pereche si a framatarilor pe care le avem. Acolo ti se explica de ce unele amitiri te urmaresc mereu, de ce unii oameni lasa urme adanci in sufletele noastre. Nimic nu e intamplator.
    Deschide-ti inima , ca nu e suficient sa auzi raspunsurile la intrebarile tale, trebuie sa le simti in fiecare celula a corpului tau.
    Pozitia in societate pentru mine e la fel de importanta precum asezare ierbii in parc :) ( nu face altceva decat sa imi inancate privirea)
    Urmeaza magnetul ce te trage , urmeaza amintirea ce-o porti in suflet! Cineva, ceva iti spune ce trebuie sa faci iar tu nu asculti...apoi declari ca nu crezi in fericire ?

    P.S. Nu te-ai nascut singur, nu ne-am nascut singuri! Am fost adusi pe lume de niste femei exceptionale care s-au zbatut sa ne aduca in aceasta lume, trebuie sa le recunosti meritele! Sunt sigura ca atunci cand ai venit pe lume ai adus o mare bucurie in multe inimi, nu ai fost deloc singur!

    RăspundețiȘtergere
  6. e rindul meu sa-ti multumesc....pentru ca ai intarit un "foc ce s-ar fi putut stinge"...

    RăspundețiȘtergere